Toiminta ja ohjeita

Judon aloittaminen

Judon voi aloittaa milloin vain!

Tule mukaan harjoituksiimme. Voit kokeilla muutaman kerran veloituksetta. Perhejudossa maksu jo toiselta kerralta.

Kokeiluvarustukseksi käy: t-paita ja pitkälahkeiset housut. Leikkaa käsien ja varpaiden kynnet lyhyiksi. Kiinnitä pitkä tukka ponnarilla. Pese ja kuivaa jalat pukuhuoneessa. Tule sen jälkeen kamppailusaliin sandaalein. Ohjaajamme auttavat sinut alkuun.

Tervetuloa!

Judoharjoitukset

 

Harjoituksiin valmistautuminen

Varmista että judopuku on puhdas, jotta harjoituskavereillasi olisi mukava harjoitella kanssasi

Varmista, että kyntesi ovat lyhyeksi leikatut, jottet vahingossa raavi harjoituskavereitasi, eivätkä kyntesi taitu ja aiheuta vammoja itsellesi

Pese jalkasi, jottet tuo tatamille likaa ja kaikilla on mukavampi harjoitella puhtailla tatameilla

Syö ja juo noin pari tuntia ennen harjoitusta, jottei ruoka ja juoma paina mahassasi treenin aikana mutta jaksat harjoitella tehokkaasti.

Riisu kaikki korut, sormukset, kaulakorut ja hiusneulat, jotteivät ne aiheuta vammoja itsellesi ja harjoituskaverillesi.

Sido pitkä tukka päälaelle, jottei se vaikeuta otteen ottoa niskasta tai repeydy harjoittelukaverisi näppeihin tupoksi.

 

Harjoituksissa

Ole paikalla pukeutuneena judogiin noin 5-10 min ennen treenin alkua

Harjoitus aloitetaan mokusolla ja kumarruksella, joiden aikana jätetään arkielämä tauolle vähäksi aikaa ja keskitytään judon harjoittelemiseen.

Lämmittelyksi pelataan/leikitään/harjoitellaan judollisia tai lihaskunnollisia harjoitteita

Ukemeita eli turvallista kaatumista harjoitellaan joka kerta

Vapaassa harjoittelun osassa jokainen harjoittelee omia judotekniikoitaan joko pystyssä tai matossa ohjaajan ohjeistuksen mukaan

Opetusjaksossa ohjaaja näyttää harjoiteltavan tilanteen, jota sen jälkeen huolellisesti harjoitellaan

Kamppailuosuudessa otellaan, joko vapaasti randorina tai muina tehtäväharjoitteina. Ottelu voidaan korvata esim. heittoharjoittelulla.

Jäähdyttelyksi käydään läpi kehon liikesuunnat dynaamisin liikkein.

Harjoitus lopetetaan mokusolla ja kumarruksella, joiden aikana mielessä kerrataan harjoituksen aikana opittu asia.

 

Harjoituksen jälkeen

Judopuku tuuletetaan/pestään

Tankataan eli syödään terveellistä perusruokaa, jotta palaudutaan seuraavaan treeniin.

Harjoittelumaksun maksamisen ohjeet:

Maksa harjoittelumaksu kevätkauden (tammi-kesä) osalta tammikuun aikana ja syyskauden (elo-joulu) osalta elo-syyskuun aikana.

Harjoitelumaksu maksetaan seuran tilille:

Lempäälän Syokonkan Judo ry

FI30 4108 0011 3563 11

Viite: Harjoittelijan nimi ja harjoitusryhmä

 

Harjoittelumaksut/kausi ovat seuraavat:

Juniorit 90 € (180 €/vuosi)

Kuntojudo 90 € (180 €/vuosi)

Judokerho/lapsi-aikuisjudo 70 € (140 €/vuosi)

Perhejudo 10 €/pari/kerta tai jos maksat Suomisportmaksun ja jonkin harjoittelumaksun yhdelle perheenne jäsenelle on Perhejudo maksuton.

 

Mikäli aloitat harjoittelun kesken kauden, niin maksetaan 25 €/jäljellä oleva kuukausi (Juniorit ja kuntojudo) ja 20 €/jäljellä oleva kuukausi (Judokerho/Lapsi-aikuisjudo).

 

Voit maksaa oman harjoittelusi myös Smartumin seteleillä tai SmartunPaylla.

 

Jokaisen värivyön on hankittava Lempäälän Syokonkan Judon jäsenyys Suomisport.fi:stä. 

Syokonkan judon SuomiSport-maksun maksamisohjeet

Ylös

 

Suomisport:in maksu on pakollinen, mikäli aiot suorittaa keltaisen vyön ja vyöarvoja (myös natsoja)siitä eteenpäin, mikäli aiot osallistua leireille ja kilpailuihin, harjoitella Syokonkan judon juniori- ja Fitjudoryhmissä.

 

Judoliitto ja vakuutusyhtiö Pohjola ovat uudistaneet vakuutustarjontansa ja hinnastonsa.

Suomisport-lisenssi eli vakuutusmaksu ja Judoliiton palvelumaksu maksetaan Suomisportissa

Enää ei osteta jäsenyyksiä, vaan LISENSSIN/PELIPASSIN TAI VAKUUTUKSELLISEN LISENSSIN/PELIPASSIN.

Lisenssi sisältää vakuutuksen ja Judoliiton palvelut.

Lisenssikausi on 1.9.2021-31.8.2021

Uusia maksuryhmiä on perustettu.

 

Maksuryhmät

 

Alle 7 v. 45 € / vuosi

Alle 7 v. 30 €/puoli vuotta

Vakuutusturva 5000 €

 

Yli 7 v. - alle 18 v. vuotiaat

85 € / vuosi

55 € / puoli vuotta

Vakuutusturva 5000 €

 

Yli 18 v

110 €/vuosi

55 €/puoli vuotta

Vakuutusturva 7500

 

Paluuharrastajat ja satunnaiset judojumppailijat

Ei vakuutusta, eikä muuta liiton palvelua, mutta vyökorotus kuuluu pakettiin 35 €.

 

LIsäturva 90 € nostaa vakuutusturvaa 10 000 €.

Lisäturvavakuutus ei ole vielä saatavilla, mutta tulee syksyn aikana tarjolle.

 

Miten ostetaan?

Ostaminen on helppoa. Mene Suomisportiin ja toimi ohjeiden mukaan. Klikkaa tästä.

 

Kannattaa ladata Suomisport-sovellus puhelimeesi, jolloin voit hallita Suomisport-tiliäsi helposti tai vaikka todistaa maksusi helposti.

Judokilpailussa

Ylös

 

Judo-ottelu eli shiai on yksi judon perinteisistä pääharjoittelumuodoista. Judo-ottelussa judon harrastaja asettaa rohkeutensa ja judotekniikkansa todelliseen koetukseen vastustajan kanssa mitellessään. Judo-ottelun tarkoituksena on saada Ippon eli täydellisesti onnistunut suoritus, joka päättää ottelun välittömästi. Ipponin saa esimerkiksi heittämällä vastustajansa voimalla ja nopeudella selälleen tai pitämällä vastustajaansa sidonnassa täyden ajan eli esim. alle 13 v. sarjassa 20 sekuntia. Yli 15 vuotiaat voivat saavuttaa ipponin myös pakottamalla vastustajansa antautumaan joko kuristuksella tai kyynärvarteen tehtävällä käsilukolla.

Judokilpailussa on yleensä 2-5 ottelua, riippuen vastustajien määrästä ja saman sarjan ottelut otellaan saman päivän aikana alusta loppuun. Ottelijat on jaoteltu iän, painon ja joskus taitotason mukaan sarjoihin. Otteluaika riippuu ottelijan iästä, ollen alle 11 v. sarjassa kaksi minuuttia ja esim. junioreilla (yli 18 v-alle 21 v.) 4 min. Aikuisilla miehillä otteluaika on 4 min ja naisilla 4 min.

Ottelua johtaa tuomari, joka antaa suorituspisteitä (Ippon/Wazari) onnistuneista heitoista ja sidonnoista. Mitä täydellisemmin ja nopeammin vastustaja tulee alas heitosta selälleen, niin sitä paremmat pisteet tuomari julistaa. Ippon päättää ottelun välittömästi. Kahdella wazarilla saa ipponin. Tuomari antaa myös varoituksia – shidoja – esim. passiivisesta ottelutyylistä tai kielletyistä kasiotteista. Mikäli ottelija saa kolmannen varoituksen, häviää hän ottelun. Mikäli pisteet ovat ottelun lopussa tasan, mennään Golden scorelle eli jatkoaikaottelulle. Sen voittaa ensimmäisen suorituksen tehnyt tai häviää ensimmäisenä kolme varoitusta saanut ottelija. Golden scorella ei ole maksimiaikaa - ottelua otellaan siis siihen saakka kun ratkaisu saadaan tehtyä ja ottelun voittaja löytyy. Tuomari voi julistaa myös suoran hansoku-maken eli diskauksen, mikäli ottelija toimii judohengen vastaisesti esim. vahingoittaa vastustajaansa tahallisesti. Tällöin ottelijan ottelut päättyvät siinä kilpailussa siihen.

Judo-ottelu alkaa kumarruksilla, jonka jälkeen ottelijat ottavat avausaskeleen kohden vastustajaa. Tämän jälkeen tuomari komentaa ”hazime” – aloittakaa, jonka jälkeen ottelun kulku on ottelijan omissa käsissä pystyssä omilla hyökkäyksillä eli heitoilla ja matossa sidontaan tähtäävien käännöin hyökäten. Tuomari komentaa myös ”matte” – seis, halutessaan keskeyttää ottelun, esim. jos ottelijat menevät ulos ottelualueelta tai antaakseen varoituksen. Ottelu päättyy äänimerkkiin ja tuomarin komentoon ”sore made” – ottelu loppu. Voittajan julistuksen jälkeen ottelijat kumartavat toisilleen kiitokseksi ja poistuvat tatamilta valmistautumaan seuraavaan otteluun.

Judo-ottelu on jännittävä tapahtuma, jossa judoka laittaa itsensä täydellisesti koetukselle. Judo-ottelu näyttää kuinka hyvin on harjoiteltu ja tekniikat sisäistetty. Judo-ottelu opettaa toimimaan paineen alla. On kasvattava kokemus otella suuren yleisön edessä ja laittaa itsensä likoon oman kunniansa, harjoitteluryhmänsä, judoseuransa ja jopa oman maansa puolesta vaikkapa Olympialaisissa.

Vyö- ja natsakokeet

Ylös

 

Vyö- ja natsakokeita pidetään pääsääntöisesti touko- ja joulukuussa, tarvittaessa myös muina aikoina.

Vyö- ja natsakokeeseen tulee valmistautua huolella. Opiskele vyökoevaatimukset Voimassa Suomen judoliiton vyökoevaatimuksista ja käy kertaa asioita myös kotona. Judokirja tai netin judotekniikkavideot ovat oiva apu tekniikoiden kertaamiseen kotona.

Maksa vyökoemaksu (40 €) Syokonkanin tilille ennen koetta (tuo kuitti kokeeseen), varaa mukaasi vyöraha 10 € ja ota mukaasi judopassi. Mikäli sinulla ei ole vielä judopassia, niin maksa myös passimaksu (40 €) seuran tilille. Voit maksaa maksut tilille yhteissummana 90€/50€/40€.

Natsakoe ei maksa mitään.

Muista ottaa judopassi mukaan kokeeseen. Ilman passia ei pääse kokeeseen sillä kertaa.

 

Toimintasuunnitelma

Ylös

 

Toimintasuunnitelma 2021.

 

 

Syokonkan Säännöt

Ylös

 

Syokonkan Säännöt

 

Ryhmät

 

Perhejudo

Perhejudo on aikuisen ja lapsen 3-6 v. yhteistä judollista jumppailua. Tutuksi tulevat niin kuperkeikat, kärrynpyörät, aasinpotkut kuin judon ukemit, heitot ja sidonnat. Yhdessä touhuamisessa tulee varmasti hiki. Perhejudon varusteiksi käyvät mainiosti t-paita ja verkkarihousut. Perhejudo on erinomainen ponnahduslauta judomaailmaan.

Perhejudo toimii kertamaksuperiaatteella 10€/harjoittelupari. Perhejudon voi aloittaa milloin tahansa. Jaoksen jäsenperheille (=SuomiSport ja harjoittelumaksu maksettuna jollakin perheen jäsenellä) perhejudo on ilmainen.

Perhejudomaksuun ei kuulu vakuutusta, mutta sen kannattaa hankkia SuomiSport.fi palvelusta (Syokonkan Judon maksu).

 

Juniorit (7-13v)

Junioriryhmässä treenataan tavoitteellisesti kaksi-kolme kertaa viikossa. Harjoituksissa opetellaan heittoja ja sidontoja kamppailun omaisesti. Kehonhallintaliikkeet ja venyttelyt kuuluvat olennaisesti treeniin. Kilpaileminen on helppo aloittaa judojaoksen omista, neljä kertaa vuodessa järjestettävistä, Pillimehu-kilpailuista. Halukkaat kilpailevat myös lähialueen muissa kisoissa. Vöitä ja vöiden väliasteita, natsoja, suoritetaan aina keväisin ja vuodenvaihteen tienoilla.

Junioriryhmän maksu on 90 €/kausi (syys ja/tai kevät). Junioriryhmässä treenaamiseksi hankitaan vakuutus SuomiSport.fi palvelusta (Syokonkan Judon maksu).

 

Judokerho (yli 6 vuotiaille ja aikuisille) perjantain ryhmä aloittelijoille

(ryhmän maksimikoko 30 hlöä, etukäteisyhteydenotto pakollinen)

Tervetuloa Judokerhon perjantain ryhmään, joka on matalan kynnyksen tapa aloittaa judo!

Judokerhon perjantain ryhmässä harjoitellaan kerran viikossa pe 17.30-18.45 judoa. Judokerho on tarkoitettu erityisesti judon aloittajille eli valkovöisille. Judokerhossa tarvitaan judopuku. Judokerho kustantaa 70€/kausi (=syyskausi/kevätkausi).

Valkovöisten Judokerholaisten maksuun ei kuulu vakuutusta. Se kannattaa hankkia SuomiSport.fi palvelusta (Syokonkan Judon maksu).

 

Judokerho (yli 6 vuotiaille ja aikuisille) keskiviikon ryhmä edistyneemmille (vyössäsi on jo natsoja tai se on värivyö) (ryhmän maksimikoko 30 hlöä, etukäteisyhteydenotto pakollinen)

 

Keskiviikon Judokerhossa harjoittelevat jo hieman edistyneemmät judokat kerran viikossa ke 18.15-19.30 judoa. Judokerhossa voivat harjoitella myös värivyöt, jolloin maksetaan myös SuomiSport-maksu). Judokerhossa tarvitaan judopuku. Judokerho kustantaa 70€/kausi (=syyskausi / kevätkausi).

Valkovöisten  judokerholaisten maksuun ei kuulu vakuutusta. Se kannattaa hankkia SuomiSport.fi palvelusta (Syokonkan Judon maksu).

 

Fitjudo (13 v. ja yli)

Fitjudo on aikuisten ja vähintään yläasteikäisten nuorten treeniryhmä, jossa treenataan muutaman kerran viikossa. Treenissä kehitetään: liikkuvuutta, vartalonhallintaa, lihaskuntoa, nopeutta, kestävyyttä, räjähtävää voimaa, kamppailutaitoja ja henkistä puolta judon keinoin.  Halukaat osallistuvat kilpailuihin ja vyökokeita järjestetään tarvittaessa. 

Fitjudon harjoittelumaksu on 90 € kausi (syys/kevät). Fitjudossa treenaamiseksi hankitaan vakuutus SuomiSport.fi palvelusta (Syokonkan Judon maksu).

 

Lempäälä Syokonkan Judoclub introduction briefly in English

 

Syokon means the spirit of winning (in Finnish “Sisu”) and kan means group.

 

We are a judo club of about 100 members. Our values are strongly based in the values of Judo. Respect for other people is the most important value in all of our routines. Everyday training improves mental strength such as courage, discipline, self-control, concentration skill, manners, honesty and humility. Moreover power, speed, flexibility, body coordination, balance and stamina are developed while training.

 

Our coaches are highly educated and have decades of experience in Judo coaching, competing and educating of all ages. 

 

The Dojo/training hall is located in Ideapark’s sport center Ideapark Sport Kamppailusali.

 

We have training lessons for:

 

Family judo (Perhejudo). For 3-6 years old child and adult training together. Trainings on Wednesdays at 5 pm to 6 pm. Training Fee 10 €/pair/training. Cash or bank account payment available. Bank account number for training fee is FI30 4108 0011 3563 11. (Family judo is free of charge for the members on Lempäälän Syokonkan Judo Suomisport members and training fee families). Suomisport.fi Lempäälän Syokonkan Judo membership is highly recommended for insurance purposes!

 

Judo club (Judokerho)

Group of Wednesday for a advanced ones and Group of Fridays for beginners. (A good way to begin training judo). For children over the age of 6 and adults/seniors. Trainings for advanced on Wednesdays at 6.15 pm to 7.30 pm. Trainings for beginners on Fridays at 5.30 pm to 6.45 pm. Price 140 €/year (from August to May). Training Fee is paid twice a year (70 € Aug. + 70 € Jan). Bank account number for training is FI30 4108 0011 3563 11. Also Suomisport.fi Lempäälän Syokonkan Judo membership (incl. Insurance) is compulsory for the color belt participants. The white belts are highly recommended to purchase Lempäälän Syokonkan Judo membership from Suomisport.fi for insurance.

 

Juniors (Juniorit). For 7-12 years old child. Trainings on Mondays and Thursdays at 5.30 pm to 7 pm. Also on Tuesdays ne-waza (ground work) at 6 pm to 7.30 pm, as well as Wednesdays, Judo club/child-adult judo trainings are included to fee. Training fee is 180€/year (90 € Aug + 90 € Jan). Bank account number for training fee is FI30 4108 0011 3563 11. Also Lempäälän Syokonkan Judo membership is compulsory to purchase from Suomisport.fi for insurance and the memberships benefits from the Finnish Judo Association.

 

Fitness judo  (FItjudo). For 13 year-olds to seniors. Trainings on Mondays and Thursdays at 7 pm to 8.30 pm. Also on Tuesday nights ne-waza from 6 pm to 7.30 pm, as well as Wednesdays, Judo club/child-adult judo training is included. Training fees is 180 €/year (90€ Aug + 90 € Jan). Bank account number is FI30 4108 0011 3563 11. Also Lempäälän Syokonkan Judo membership is compulsory to purchase from the Suomisport.fi for insurance and the membership benefits from the Finnish Judo Association.

 

Our weekly training schedule.

 

Note1! Also monthly payment is possible if you begin training in the middle of the training season!

 

Note2! Clarification. The fees consist of two parts:

 

1) Suomisport.fi Lempäälän Syokonkan Judo membership (Membership for Finnish Judo association and its benefits and Insurance). This Fee is paid on the webpage Suomisport.fi.

 

2) The Training fee for the Lempäälän Syokonkan Judo is paid to the bank account of our club. While paying mention the name of the trainee and the training group etc. John Smith, Fitness judo. The Training fee payment does not include insurance!

 

 

 

Welcome to Syokonkan!

 

More information: Veli-Matti Karinkanta, Chairman of the club, gevematti@gmail.com

 

Turvallisen treenauksen ohjeet!

1) Ryhmäharjoitteluun osallistutaan vain terveenä. Kaikki, joilla on oireita tai judokat, joiden lähipiirissä on oireisia pidättäytyvät edelleen ryhmäharjoittelusta. 

2) Kaikki ryhmäharjoittelun osallistujat huolehtivat hyvästä käsihygieniasta (pese kädet saippualla ennen treeniä ja treenin jälkeen) ja noudattavat edelleen THL:n ohjeistuksia pandemian torjumisessa. 

3) Harjoitusryhmän koko Syokonkanin treeneissä on THL:n ohjeistuksen mukainen

4) Riskiryhmiin kuuluvat pidättäytyvät edelleen lajiharjoittelusta sekä kontaktista. 

5) Karanteenissa olevat eivät osallistu ryhmäharjoitteluun (THL:n ohjeiden mukaisesti). 

6) Lajiharjoitteluun osallistuvat pyrkivät harjoitustoiminnan ulkopuolella edelleen välttämään suuria ihmismassoja sekä paikkoja, joissa suositeltujen etäisyyksien noudattaminen on vaikeaa. 

7) Kontaktiharjoitteluun osallistuvien tulee huomioida vastuunsa kanssaurheilijoista ja lähipiiristään minimoimalla kontaktit muihin ihmisiin. 

8) Kaikkeen lajiharjoitteluun osallistuminen on vapaaehtoista ja tapahtuu omalla vastuulla.

 

Lisätietoa koronatilanteesta löydät Taysin sivulta täältä.