Annetaan toivoa! Judokisa 22.1.2022

11.1.2022

Hei hyvät Syokonkanin harrastajat ja harrastajien huoltajat! Voi olla että teistä tuntuu arvelluttavalta, että olemme Syokonkanina järjestämässä judokilpailua tällaisena aikana ja ette esim. uskalla ilmoittaa lastanne tai itseänne kotikisoihimme ottelijaksi tai talkoolaiseksi. Ymmärrän sen, mutta...

Koko Suomen ja Pirkanmaan koronatilanne on hankala, mutta esim. koulut pyörivät normaalisti. Koronatilanne on meitä hankalampi esim. Israelissa, jossa tartuntoja on 25000/päivä tai Portugalissa 40000/päivä (Lähde:esim. portugal KORONA - Google-haku), mutta joissa arki hoituu normaalisti koronasta huolimatta.

 

Haluamme tarjota nuorille toivoa ja siksi olemme päättäneet sitä TamJun kanssa yhteistyössä tarjota kilpailun muodossa.

 

Kilpailuista on laadittu tarkka tartuntatautien torjuntasuunnitelma, mikä on toimitettu asianomaisille tahoille. Kilpailulle on viranomaisten (avi ja vastaava tartuntatautilääkäri) lupa. Järjestelyistä itsestään on myös laadittu tarkat suunnitelmat ja annettu ohjeet kilpailuihin saapuville (https://judo.fi/2022/01/vuoden-ensimmaiset-judokilpailut-koronarajoituksin-ideaparkissa-22-1-lauantaina/).

 

Kilpailujen aikana ottelijan kontaktit on rajattu tiukasti lämmittelyssä omaan ukeen, joka on omasta seurasta tuttu harjoituskaveri ja otteluissa 3-4 vastustajaan, jotka ovat käyneet läpi kisan koronaprotokollan. Kuinka monta kontaktia judoka kohtaa päivän aikana esim. koulussa?

 

Meillä on järjestäjänä jo kokemusta useista kisoista korona-aikana, joista yksi on järjestetty Ideaparkissa. Näissä kisoissa ei ole ollut ainoatakaan tartuntaa tai edes tiedossa olevaa altistumista. Lisäksi Ideapark kauppakeskuksena on saanut Covid19-Compliant sertifikaatin toimintatavoistaan tartuntataudeilta suojautumisessa. Olemme vakuuttuneita, että riski tautien leviämiselle kisoissa on normaalia arkielämää vähäisempi.

 

Kisatilat ovat laajat ja välimatkojen säilyttäminen on helppoa. Kisan aikataulu on myös porrastettu, jotta paikalla on kerrallaan hajallaan erittäin tilavassa hallissa vain muutamia kymmeniä ihmisiä, muttei katsojia.

 

Samaan aikaan Tampereella järjestetään mm. Tammer-turnaus, minne osallistuu nyrkkeilijöitä 12 eri maasta (https://tammerturnaus.com/ohjelma/). Siihen verrattuna tapahtumamme on varsin pieni. Näemme että kilpailujen perumisella tai siihen osallistumattomuudella riskien pelossa olisi suurempi negatiivinen vaikutus paitsi judolle itselleen, niin harrastus/urheilutoiminnalle ylipäätään (viitaten ok:n tiedotteeseen https://www.olympiakomitea.fi/2022/01/10/lasten-ja-nuorten-oikeus-harrastamiseen-on-turvattava-liikkumattomuuden-velkaa-maksetaan-vuosikymmenia/).

 

Annattehan toivoa!

 

Lisätietoa:

https://judo.fi/2022/01/vuoden-ensimmaiset-judokilpailut-koronarajoituksin-ideaparkissa-22-1-lauantaina/

 

Ilmoittautuminen tapahtuu upouudelta sivustolta:

https://judokisa.fi/

 

Jokaisen kilpailijan odotetaan ilmoittautuvan kisaan omatoimisesti. Kisa ei maksa meiltä mitään.

 

Terveisin

Veli-Matti

Syokonkanin pj.

 

P.s. Kisapaikka rakennetaan perjantaina 21.1. Illalla ja puretaan heti kisan jälkeen.

Osallamme on kisapaikan rakentaminen: kisatatamin rakentaminen, pöytien kuskaaminen jne.. 

Talkoohommiin tarvitaan kantajia. Ilmoittauduttehan allekirjoittaneelle.

Myöhemmin keväällä koronan salliessa pidetään sitten palauttava saunaseminaari talkoolaisille.